Nieuws

Hier vind je al het nieuws omtrent onze praktijk

meest recente bericht
Begin 2020 start een nieuwe schematherapie-groep in onze praktijk!

Merk je dat je steeds in dezelfde valkuilen loopt, terwijl je je had voorgenomen het anders aan te pakken? Weet je wel wat je moet doen, maar werkt je gevoel je tegen? Of ben je juist afgesloten van je gevoel en heb je een muur om je heen gebouwd die maakt dat je je vaak eenzaam voelt? Dan zou schematherapie weleens iets voor jou kunnen zijn!

Schematherapie leert je hoe de patronen die hier een rol bij spelen, zijn ontstaan en hoe je dit kunt doorbreken. Het is een vorm van therapie waarin je gevoelsleven en emotionele behoeften centraal komen te staan. Je leert jouw emotionele behoeften herkennen, accepteren en eraan tegemoet te komen. In de loop van je leven – vaak vroeg al – heb je je emotionele behoeften  opzij gezet om je zelf te beschermen en overeind te blijven. Schematherapie onderzoekt de oorsprong van deze patronen in je jeugd en biedt allerlei mogelijkheden om hier minder last van te krijgen, meer vrijheid te voelen en meer van het leven te kunnen genieten.

De therapie zal bestaan uit 30 wekelijkse groepssessies van anderhalf uur, gevolgd door 6 terugkom-sessies op maandelijkse basis om de vinger met elkaar aan de pols te houden. De schematherapie-groep wordt begeleid door twee zeer ervaren BIG geregistreerde psychologen. De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers. Voorafgaand aan de therapiegroep heb je 2 tot maximaal 5 individuele sessies met één van de groepstherapeuten waarin je problemen worden geïnventariseerd en de vragenlijsten die je thuis hebt ingevuld met je worden doorgesproken, en wordt onderzocht of groepstherapie inderdaad geschikt voor je is. Voor dit eerste individuele stukje (diagnostiek en voorbereiding) kun je terecht met een verwijzing door de huisarts voor Basis GGZ. De therapiegroep zelf wordt gegeven vanuit de Specialistische GGZ. Je hebt dus een verwijzing nodig voor van je huisarts.

Als je denkt dat groeps-/schematherapie wel eens iets voor je zou kunnen zijn, is een berichtje via ons contactformulier het makkelijkst. Ook telefonisch contact met drs. Saskia de Jager (0481-465952, werkdagen 13:30-14:00 bereikbaar) is mogelijk, of stuur een mail naar drs. Karel van Riet.

  • 7 oktober 2019
  • Hofs & de Jager
  • Groepstherapie
eerdere berichten
Volgende Houd me vast-training geopend voor aanmeldingen

In november dit jaar start er in onze praktijk wederom een Houd me vast-training voor echtparen. U kunt zich direct als belangstellende aanmelden voor een intakegesprek met onze therapeuten.

De training wordt gegeven over drie bijeenkomsten onder begeleiding van therapeuten Chris Hofs, Lilian Dooms en Freek Bettonviel. Alle bijeenkomsten vinden plaats van 13:00-17:00 op de zaterdagen 2, 16 en 30 november.

Ieder echtpaar krijgt afzonderlijk een tussenevaluatie en eindgesprek.

Kosten voor deze training bedragen 450,- per persoon (informeer naar de mogelijkheden van vergoeding door uw zorgverzekeraar).

Aanmelden kan op de pagina Aanmelden trainingen

  • 3 september 2019
  • Hofs & de Jager
  • Training
Nieuwe website Psychologenbemmel.nl!

Na een tijd van ontwikkeling is eindelijk het moment daar, onze is nieuwe website is er! Vind je niet waar je naar op zoek bent? Of toevallig een foutje gespot? Laat het onze sitebeheerder weten!

  • 17 januari 2019
  • Hofs & de Jager
Nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018

Wij hebben altijd de vertrouwelijkheid en veiligheid van onze cliënten hoog in het vaandel gehad. Daaroam juichen we de nieuwe, strengere Europese wetgeving voor het verwerken van persoonsgegevens van harte toe.

Momenteel zijn we bezig om de puntjes op de i te zetten. Wilt u meer lezen over ons privacybeleid kijk dan hier of neem bij vragen contact met ons op.

  • 1 mei 2018
  • Hofs & de Jager